Метрополітену для повного щастя треба 2,4 мільярди


КП "Київський метрополітен" оцінює будівництво 3 станцій метро від споруджуваної станції "Васильківська" до Одеської площі на Куренівсько-Червоноармійській лінії в 2,4 мільярда гривень.

Про це сказав начальник підприємства Петро Мірошников на засіданні колегії Київської міської державної адміністрації, пишуть "Українські новини".

"Орієнтовна вартість 2,4 мільярда гривень, довжина 4,08 км, 3 станції - "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки", - сказав Мірошников.

Він відзначив, що проектні роботи з цієї ділянки ведуться проектним інститутом

"Укрметротунельпроект", хоча й припинялися у зв'язку з відсутністю фінансування з боку підприємства.

Як відомо, у вересні 2008 року метрополітен домовився з "Укрметротунельпроектом" про проектування будівництва 3-х станцій від "Васильківської" до Одеської площі - "Виставковий центр", "Іподром" і "Одеська площа".

У липні 2005 року компанія "Київметробуд" розпочала будівництво ділянки метро від "Либідської" до "Васильківської" довжиною 3,8 км.

Планувалося, що ця ділянка з 3 станцій - "Деміївської", "Голосіївської" й "Васильківської" - буде введена в експлуатацію в 2008 році. Але через відсутність фінансування їх будівництво не було завершене. "Київметробуд" розраховує здати станції в експлуатацію до вересня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ