Активісти протестують проти зносу велотреку



Фото bikefuture.blogspot.com
У понеділок о 13.00 відбудеться пікет поблизу Київського велотреку, цілеспрямоване руйнування якого розпочалось у п'ятницю, 20 березня.

Пікет організований спільно велосипедистами, ветеранами велоспорту та мешканцями прилеглих будинків, повідомляють активісти громадкою ініціативи "Збережи старий Київ".

За словами активістів, на велотрек завезли техніку та станом 21 березня було знищено 15 метрів полотна. Збудований у 1913 році велотрек мав статус пам'ятки архітектури, проте його було знято після початку будівельних робіт довкола нього.

Табличка, що висіла на вході до велотреку, сповіщала про плани реконструкції велотреку, але її зняли забудовники.

Раніше, попри вимогу Державних будівельних норм про мінімальну відстань у 50 метрів від спортивних споруд, будівельна компанія "Консоль" звіла житловий будинок на відстані одного метра від велотреку, тим самим фактично унеможлививши проведення тренувань та змагань на треку.

Також, "Консоль" порушила максимально дозволену висотність у центрі міста та висотність, передбачену проектом, що було підтверджено міською прокуратурою.

За словами активістів, зважаючи на попередню історію з будівництвами на замовлення даної компанії довкола треку, ані місцеві мешканці, ані велосипедисти не вірять у добрі наміри щодо реконструкції.

"Окрім того, раніше у приватних розмовах представники забудовника розповідали про плани зведення нового велотреку на даху паркінгу, що є неприйнятним для спортсменів. Також, будівельники, котрі руйнували полотно, розповіли, що у будинку зведеному коло треку є дефект фундаменту і наразі трек руйнується для того, щоб дістати доступ до фундаменту та спробувати виправити будівельну помилку", - заявляють активісти.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ