У мерії прогнозують зниження будівництва метро


Київська міська державна адміністрація прогнозує зниження темпів будівництва метро у зв'язку з фінансово-економічною кризою.

Про це заявив перший заступник мера Анатолій Голубченко, пишуть "Українські новини".

"Зараз, на великий жаль, темпи (будівництва) зменшаться, тому що немає коштів", - сказав він.

Він підкреслив, що першочерговим завданням для Київської адміністрації у 2009 році є завершення будівництва 3-х станцій метро на ділянці Куренівсько-Червоноармійської лінії від станції "Либідської" до "Васильківської".

Голубченко впевнений, що влада Києва зазнає твердої критики, якщо не здасть цю ділянку в експлуатацію. Разом з тим він вважає динамічним розвиток метро в столиці в 2006-2008 роках порівняно з 2004-2005 роками, про що свідчать обсяги освоєних на будівництві коштів.

У свою чергу, начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Петро Мірошников серед проблем розвитку підземки назвав недостатнє бюджетне фінансування на відновлення рухомого складу, на перспективне проектування будівництва й невиплату в повному обсязі компенсацій підприємству з держ- і міськбюджетів за перевезення пільгових пасажирів.

"Судячи з того, що ми в боргах, як у шовках, то ми працюємо задовільно", - додав Мірошников.

Також він повідомив, що через відсутність фінансування в 2009 році роботи з будівництва другого виходу зі станції метро "Вокзальна" і станції "Львівська брама" здійснюватися не будуть.

Як відомо, раніше Київрада вирішила зменшити фінансування будівництва й проектування метрополітену в 2,04 рази, або на 920,037 мільйона до 881,963 мільйона гривень у 2009 році порівняно з 2008 роком.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ