Будівництво Кільцевої планують прискорити за допомогою іноземних інвестицій


Кабінет міністрів зобов'язав "Укравтодор" організувати робочу зустріч прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з провідними інвестиційними компаніями Європи, Америки, Китаю, Японії та Південної Кореї з метою залучення інвестицій для будівництва Великої кільцевої дороги у Києві.

Про це йдеться в розпорядженні № 295 "Про невідкладні заходи щодо прискорення будівництва великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва", повідомляє прес-служба Кабміну.

Згідно з документом "Укравтодор" має разом із заінтересованими центральними органами виконавчої влади розробити та подати Кабмінові проект закону "Про особливості проектування, будівництва та експлуатації великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва".

Також разом з Міністерством регіонального розвитку і будівництва повинне визначити перелік нормативно-правових актів, до яких необхідно внести зміни з метою спрощення порядку проектування і будівництва автомобільних доріг.

Разом з Мінприроди, Держкомлісгоспом і Держкомземом внести зміни до нормативно-правових актів стосовно надання із зміною цільового призначення земельних лісових ділянок для будівництва та реконструкції кільцевої дороги, об'єктів автомобільних доріг загального користування, щодо будівництва та реконструкції яких прийняті рішення Кабміну.

Кабінет міністрів також зобов'язав Київську облдержадміністрацію спільно з "Укравтодором" подати пропозиції щодо включення кільцевої дороги до переліку об'єктів права державної власності, які можуть надаватися в концесію.

Як відомо, будівництва Великої кільцевої проходитиме в три етапи. На першому заплановані будівельні роботи на ділянці довжиною 74 км від траси Київ-Луганськ за аеропортом "Бориспіль" до траси Київ-Харків і навколо Борисполя. Оцінна вартість робіт на цьому етапі становить 10,44 мільярди гривень.

Другий етап передбачає будівництво ділянки довжиною 77 км. Оцінна вартість будівельних робіт - 3,73 мільярда гривень.

Будівництво цих двох етапів передбачається завершити до початку проведення "Євро-2012".

Третій етап передбачає будівництво мостових переходів через Київське море і річку Десна.

Ділянка довжиною 62 км буде починатися на перетинанні траси Київ-Ковель і вийде на естакаду за Броварами. Оцінна вартість робіт - 11,678 мільярда гривень.

Будівництво всього об'єкта планується завершити у 2017 році.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ