Заступник мера пояснив, чого йому до лампочки укази Ющенка



Журавський і Черновецький під час аукціону з продажу автопарку мерії. Фото "Української правди"
Звільнений указом президента Віктора Ющенка з посади заступника голови КМДА Віталій Журавський заявляє, що законно залишається на цій посаді, і називає указ президента про звільнення заступників керівника столичної адміністрації непорозумінням.

За словами Журавського, указ про новий порядок затвердження заступників голів, яких передбачає їх погодження з секретаріатом президента, набув законної сили 3 вересня 2006 року, повідомляє УНІАН.

"Якщо дотримуватися логіки указу, то всі заступники, які були призначені на посаду заступників облдержадміністрацій, Київської міської держадміністрації до 3 вересня, законні, якщо вони не проходили процедуру узгодження в секретаріаті, оскільки цього не передбачалося. До 3 вересня була інша процедура - узгодження з Кабінетом міністрів", - сказав Журавський.

Він відзначив, що указ підписується президентом, потім він оприлюднюється у газетах "Урядовий кур'єр" і "Голос України", далі з моменту обнародування проходить 10 днів і тільки тоді він набуває законної сили.

За словами Журавського, президент підписав указ про новий порядок узгодження заступників 4 серпня 2006 року, оприлюднений він був 23 серпня, а набрав сили - 3 вересня.

"Що стосується мене, то 4 серпня 2006 року я був схвалений Кабінетом міністрів. А 9 серпня, відповідно до схвалення Кабінетом міністрів, голова Київської міської держадміністрації призначив мене заступником", - наголосив він.

Журавський відзначив, що з юридичної точки зору він законно обіймає посаду заступника голови КМДА, і для нього недавній указ президента був "певним шоком".

"Для того, щоб реалізувати указ президента з приводу мене, та й із приводу інших заступників, необхідно, щоб голова Київської держадміністрації підписав розпорядження, яким скасували своє попереднє розпорядження і звільнив Журавського. Поки немає розпорядження голови КМДА, я не звільнений, я - законний заступник. Такого розпорядження немає. Тому я говорю: я законний", - заявив чиновник.

Журавський запевнив, що немає жодних підстав для його звільнення.

"Я думаю, що це (указ) - непорозуміння, що повинне бути зняте. Я думаю, що це певне непорозуміння, певна технічна помилка, що повинна бути усунута", - сказав Журавський.

На питання, чи обговорював він з мером Леонідом Черновецким цю ситуацію, Журавський сказав, що таких розмов не було.

"Я достатньо поважаю себе. Тому якщо завтра буде розпорядження міського голови про моє звільнення, то я піду. Мені з приводу цієї ситуації дуже багато людей дзвонили, пропонували роботу, більш привабливу. Я не можу сказати, що ця робота саме та, де я на 100% реалізую свої можливості, свої знання. Це на ранг нижче, ніж я міг би виконувати певну роботу. Але так сталося, що я працюю зараз тут, і мені цікаво", - пояснив він.

Як відомо, Ющенко своїм указом від 6 березня 2009 року скасував розпорядження Черновецкого про призначення заступниками голови КМДА Дениса Басса, Віталія Журавського, Броніслава Стичинського, Володимира Головача та Олександра Луцького.

За словами глави держави, ці посадові особи були призначені без узгодження з президентом всупереч закону та указові президента.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ