Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49c38f685823a/
Українська правда
Київ

Черновецький попросив посла Росії пошукати могилу його діда на Алтаї

20.03.2009  13:56

Мер Києва Леонід Черновецкий просить посла Росії Віктора Черномирдіна сприяти розшукові могил його родичів на території Росії.

Про це Черновецкий сказав журналістам після зустрічі з послом, пише "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"Я звернувся зі зворушливим проханням до Віктора Степановича допомогти розшукати мені могилу мого діда Гаврила, якого живим закопали в землю більшовики в 1926 році за мішок зерна, і моєї бабусі, що померла в тайзі в 1949 році", - сказав він.

За даними мера, його дід похований в одному із сіл Алтайського краю. З таким же проханням він звернувся також до губернатора Алтайського краю.

Якщо могили родичів вдасться знайти, мер хоче перевезти їхні останки в Київ і поховати на Байковому цвинтарі.

Він також повідомив, що особисто зателефонував главі Служби безпеки України Валентину Наливайченку з проханням посприяти цьому пошукові.

За словами мера, Наливайченко пообіцяв зв'язатися з керівництвом Федеральної служби безпеки Росії, щоб допомогти у вирішенні цього питання.

Для розшуку могил, за словами Черновецкого, необхідно підняти відповідні архіви КДБ, оскільки в нього немає ні фотографій, ні прізвищ людей, з якими перетиналися його загиблі родичі під час репресій.

Мер вважає пошук своїх коренів дуже важливим для його дітей і онуків.

Він також поскаржився на те, що більшість українців знають тільки найближчих родичів, у кращому випадку бабусь і дідусів.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.