Прокуратура не допустила відчуження майна університету Шевченка


Вищий господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції та задовольнив позовні вимоги Прокуратури щодо незаконної спроби перепрофілювання на комерційні об'єкти учбових корпусів Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Як відомо, у вересні минулого року Господарський суд визнання недійсними договори КНУ ім. Тараса Шевченка та ТОВ "Паруцина".

Згідно з цими договорами університет і товариство зобов'язувалися об'єднати свої вклади для реконструкції, експлуатації, обслуговування багатофункціонального громадського адміністративного комплексу, шляхом перебудови та зміни функціонального призначення, геометричних розмірів незавершеного будівництвом учбово-лабораторного комплексу.

Це стосувалося гуртожитку Київського інституту політології і соціального управління, об'єктів на вул. Мельникова (недобудованого гуртожитку, спортивного комплексу, бібліотеки) та на вул. Ломоносова (навчально-методичні майстерні, будівлі санаторію-профілакторію), які безпосередньо обслуговують діяльність університету.

 При цьому частка навчального закладу визначалася у розмірі 10%, а товариства - 90%, що свідчить про фактичне відчуження державного  майна за спірними договорами та грубого порушення інтересів держави.   

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ