Банк "Київ" почав повертати кошти, сплачені за компослуги


З 18 березня банк "Київ" почав перераховувати кошти, які були у січні-лютому сплачені мешканцями за комунальні послуги.

Про це заявив директор комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" Станіслав Каплуненко, повідомляє прес-служба КМДА.

Він відзначив, що із загальної суми (3 мільйони 625 тисяч  503 гривні), яка була сплачена киянами за комунальні послуги, повернуто кошти у сумі 2 мільйони 806 тисяч 362 гривні.

Сума, яку має ще перерахувати "Київ"  до КП ГІОЦ складає 819 тисяч 140 гривень.

"Дуже важливо, що розрахувалася Оболонська філія, адже в Оболонському районі постраждало 10 тисяч киян. Досі не перерахували кошти три відділення АКБ "Київ", зокрема Подільська, Святошинська та Харківська філії", - сказав Каплуненко.

Він пояснив, що повертати кошти, сплачені киянами, банк "Київ" почав на вимогу Прокуратури міста Києва, яка, за зверненням ГІОЦ провела перевірку законності дій службових осіб банку при здійснення перерахування комунальних платежів населення.

За словами Каплуненка, прокуратура визнала, що недотримання АКБ "Київ" чинного законодавства призводить до порушень інтересів держави в особі КМДА і постановила стягнути з банку борг.

Як відомо, Національний банк України з 9 лютого ввів тимчасову адміністрацію в банк "Київ".

10 лютого КМДА заявила про вимогу від банку "Київ" перерахувати КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" кошти, сплачені киянами за компослуги через філії банку.

Прокуратура Києва провела перевірку щодо законності діяльності Акціонерного комерційного банку "Київ" при перерахуванні платежів киян за комунальні послуги і 27 лютого внесла припис Тимчасовому адміністратору АКБ "Київ".

Згодом компанія "Київгаз" заявляла, що гроші недоотримані від банку "Київ" за спожитий газ повертатиме через суд.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ