Знищення скверу Стуса "повісили" на Омельченка


Жителі Святошинського району втратили сквер імені Стуса через недбалість колишнього мера Києва Олександра Омельченка.

Про це заявив начальник Головного управління земельних ресурсів Юрій Кулаковський, повідомляє прес-служба КМДА.

Він відзначив, що за адресою проспект Перемоги, 119 розпочалося будівництво офісно-торговельно-розважального комплексу, яке було погоджене ще 14 лютого 2003 року рішенням Київради.

Тоді Київрада видала дозвіл на видалення зелених насаджень на цій ділянці ТОВ "Етрекс".

"На превеликий жаль, депутати Київради минулих скликань дозволили будівництво центру, не зважаючи на те, що внаслідок цього будуть зрізані дерева у парку ім. Стуса", - Кулаковський.

За його словами, наразі столична влада посилила контроль за збереженням зелених насаджень міста. Кулаковський розповів, що нещодавно міський голова Леонід Черновецький презентував  програму КП "Київзеленбуд" з озеленення та благоустрою міста на 2009-2010 рр.

Крім того, як повідомляє прес-служба КМДА, столична влада посилила контроль за утриманням об'єктів благоустрою Києва в належному стані та притягатиме винних в їх пошкодженні до відповідальності з відшкодуванням завданих збитків.

Згідно з розпорядженням КМДА, у Києві введено мораторій на вирубку дерев, яким понад 60 років. За знищення такого дерева доведеться викласти в середньому 75 тисяч гривень, знесення одного дерева до 20 років коштуватиме в середньому 20 тисяч гривень, від 20 до 60 років - в середньому 30 тисяч гривень.

Відшкодування збитків, завданих об'єктам благоустрою, передбачається з метою збереження парків, скверів та інших зелених насаджень при паркуванні транспортних засобів у відповідності з чинним законодавством.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ