Київрада дозволила меру Києва позичити 1,2 мільярда



Фото "Сегодня"
Київрада прийняла рішення про залучення позики у розмірі 1,2 мільярди гривень до міського бюджету Києва.

За відповідне рішення проголосували 92 депутати.

За ловами першого заступника мера Анатолія Голубченка, заставу для отримання кредиту для столиці погодить Національний банк.

Він також відзначив, що процентна ставки по кредиту складатиме 10-16%.

Голубченко також наголосив, що цього року Київ не повертатиме кредит, оскільки столична влада звернулась до Кабміну з проханням виділити додаткові кошти до бюджету Києва у 2010-2011 роках на погашення позики.

Як повідомляє УНІАН, депутати доручили Головному фінансовому управлінню КМДА залучити цей кредит у ВАТ "Комерційний банк "Хрещатик". Крім того, в рішенні зазначається, що КМДА має здійснити необхідні правочини з позичкою та її обслуговуванням.

Депутати також затвердили перелік об'єктів права комунальної власності територіальної громади Києва, які можуть бути надані у заставу для забезпечення позички.

Київрада доручила Головному управлінню комунальної власності Києва укласти договір застави об'єктів територіальної громади в розмірі, достатньому для забезпечення позички, виходячи з оціночної вартості майна. Договір застави уповноважили підписати начальника Головного управління комунальної власності КМДА.

Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

На сесії депутати також прийняли відповідні зміни до бюджету столиці на поточний рік. За таке рішення проголосували 93 депутата Київради.

Як відомо, раніше Блок Кличка заявляв, що столиця може втратити низку культурних закладів, а також приміщення судів, міністерств, СБУ і Генпрокуратури.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ