У столиці затримали зловмисника, якого шукали протягом року


Податківці Голосіївського району затримали підприємця, який вкрав гроші, спрямовані на ремонт столичних будинків та перебував у розшуку майже рік.

39-річний підприємець займався роздрібною торгівлею будматеріалами та металом, також підприємство надавало ремонтно-будівельні послуги, повідомляє прес-служба ДПА.

Проблеми почалися, коли підприємство виграло тендер на проведення будівельно-монтажних робіт з реконструкції та обладнання житлових будинків у Деснянському та Оболонському районах столиці, що проводився районними державними адміністраціями.

Доступ до бюджетних коштів привів до того, що підприємство активно надавало послуги і виконувало роботи, виписували низку фіктивних документів.

Внаслідок такої діяльності підприємець протягом кількох місяців ухилився від сплати податку на прибуток та податку на додану вартість на загальну суму понад 2 мільйони 800 тисяч гривень.

23 червня 2008 року була порушена кримінальна справа за фактом умисного ухилення від сплати податків. Але, злякавшись відповідальності, підприємець зникнув.

Податківцями його одразу ж було оголошено в розшук. Затримали зловмисника на найманій квартирі. Найближчим часом справу буде передано до суду.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ