У травні відбудеться референдум про недовіру Черновецькому



17 травня в Шевченківському районі відбудеться місцевий референдум, на якому мешканці визначаться щодо недовіри київському міському голові Леоніду Черновецькому.

Таке рішення було прийнято Шевченківською райрадою 19 березня на черговому пленарному засіданні, повідомляє прес-служба Шевченківської районної адміністрації.

До бюлетенів для голосування будуть внесені три питання: "Чи підтримуєте Ви ініціативи столичної влади щодо запровадження платної медицини?", "Чи підтримуєте Ви підвищення вартості комунальних послуг для населення без надання гарантій підвищення їх якості?", "Чи підтримуєте Ви проведення Київського міського референдуму щодо висловлення недовіри меру Леоніду Черновецькому?".

За словами голови району Віктора Пилипишина, останнє питання "змушені були ухвалити у відповідь на неадекватні дії міського голови та його команди".

"Після наради у президента у мене та в інших голів районів була надія, що мер дослухається до нашої думки і врахує пропозиції районів в новому міському бюджеті. Але бюджет, затверджений 6 березня, став засобом пограбування районів, особливо тих, керівники яких критикували безглузду політику Черновецького", -  сказав Пилипишин.

За його словами, може виникнути ситуація, що вже з вересня нам нічим буде платити людям зарплати. У зв'язку з цим голова Шевченківської адміністрації ініціюватиме повторну нараду у президента, зустріч з прем'єр-міністром країни з метою обговорення питання подальшого розвитку Києва.

"Паралельно райдержадміністрація готує позов до суду про визнання міського бюджету недійсним у частині Шевченківського району", - сказав Пилипишин.

Він переконаний, що сьогодні є вагомі підстави сумніватися в здатності Черновецького та його команди нормально управляти містом. Єдиний вихід - його легітимне зміщення шляхом референдуму. Причому всі районі громади повинні підтримати цю ініціативу, тоді Київраді не залишиться нічого іншого як оголосити проведення міського референдуму про недовіру меру.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ