Блок Кличка: команда мера затягує зашморг на шиї киян



Команда влади збирається остаточно затягнути кредитний зашморг на шиї киян. Адже основним питанням, яке пропонується до розгляду на пленарному засіданні 19 березня є отримання кредиту у розмірі 1 мільярд гривень для покриття боргу АЕК "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України".

Про це йдеться в повідомленні Блоку Кличка.

За словами депутатів, бюджет столиці щойно прийнятий, а в ньому вже не вистачає коштів на покриття боргів.

"За таку безгосподарність нинішньої міської команди вимушені будуть розраховуватись наступні покоління киян", - заявляють у Блоці Кличка.

Депутати нагадують, що під час розгляду бюджету попереджали, що без погашення  боргів місто може опинитися на межі кризи. Утім, за їх словами, депутатська більшість у складі Блоку Леоніда Черновецького, ГАКу, Партії Регіонів, Блоку Юлії Тимошенко проголосували за цей бюджет.  

Депутатська фракція Блоку Кличка протестує проти боргової ями, в яку заганяються кияни та проти таких пленарних засідань,  оскільки вони скликані з порушенням регламенту та є черговим фарсом влади.

"Попереджати депутатів про засідання за півдоби до його початку - це неповага до народних обранців та до киян, що їх обрали. Це в черговий раз підтверджує некерованість влади та її абсолютне нехтування регламентом та законодавством", - заявляють депутати.

За їх словами, кияни вже знають, до чого призводять  такі поспішні рішення, коли депутатам підсовують кота у мішку, та радять голосувати за  чергове "благо для міста". 

"Крім того, заступник міського голови - секретар Київради - не може скликати пленарне засідання Київради своїм розпорядженням, адже це повноваження Київського міського голови, який вже вийшов  з відпустки, продемонстрував свої фізичні можливості в басейні та спортзалі, та мав би перейти до виконання своїх прямих обов'язків", - нагадали у Блоці Кличка пробіжки і підтягування мера Києва Леоніда Черновецького.

"Зміни до рішення про бюджет міста Києва на 2009 рік не можуть бути підготовлені за 1 день, адже власне рішення Київради на сьогодні не оприлюднено належним чином, а самі зміни не пройшли обговорення у профільних комісіях та депутатських фракціях", йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.

У блоці кличка переконані, що така ситуація суперечить законній процедурі та нагадує скоріше "сплановану оборудку", ніж вирішення питання, оскільки  для початку слід з'ясувати, звідки власне взявся такий борг АЕК "Київенерго" .

Блок Віталія Кличка закликає всі опозиційні фракції у Київраді "як мінімум стояти  на своїй опозиційності, як максимум - на охороні  інтересів мешканців столиці, та бойкотувати позачергове засідання Київради.

"Щодо питань  погашення боргів шляхом кредитування, то такі рішення повинні прийматися лише  після проведення незалежного аудиту підприємств, що входять до складу "Київенергохолдинг", детального аналізу ситуації спеціалістами та лише через винесення проекту рішення до Київради в установленому порядку", - заявляють у Блоці Кличка.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ