Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49bf9f53863e9/
Українська правда
Київ

Столичні кладовища почали готувати до поминальних днів

17.03.2009  14:02

У Києві розпочалась підготовка кладовищ до поминальних днів, які пройдуть з 26 квітня по 9 травня.

За словами заступника начальника Головного управління ритуальних послуг Михайла Кутіщева,  цього року  планується провести благоустрій території, асфальтування, запуск водопроводу після зими, вивіз сміття та інші роботи.

Як повідомляє прес-служба КМДА, про це йшла мова на громадських слуханнях з питань підготовки кладовищ.

Перший заступник мера Ірена Кільчицька зауважила, що на вихідні та святкові дні необхідно узгодити графік вивозу сміття, щоб воно не накопичувалося на території кладовищ.

На громадських слуханнях також обговорювалися питання відсутності або недостатньої кількості вбиралень на територіях міських кладовищ, проблема наявності великої кількості безпритульних тварин та відсутності транспорту для зручного відвідання поховань.

Протягом поминальних тижнів на території міських кладовищ працюватимуть посилені наряди міліції. Також будуть організовані постійні чергування бригад швидкої допомоги. Планується забезпечити киян додатковим міським транспортом, який курсуватиме до всіх міських кладовищ з 6:00 ранку до 22:00.

Також у прес-службі мерії нагадали, що можна замовити послугу догляду за похованням. Її вартість - 66 гривень.

"Ми вирішимо всі проблемні питання та встигнемо підготувати міські кладовища до поминальних днів. Всі звернення, які ми отримали сьогодні, будуть розглянуті і виконані. Ми зробимо все можливе, щоб міські кладовища до поминальних днів були відповідно доглянуті", - сказала Кільчицька.

Як відомо, у Києві 29 кладовищ, які займають 560 га, з яких повністю відкрите для поховання тільки одне - Північне. Всі інші закриті або повністю, або частково. Загальна кількість поховань в Києві перевищує 830 тисяч.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.