БЮТ: Черновецький хоче захопити владу у Києві


Депутатська фракція БЮТ у Київській міській раді вимагає терміново провести службове розслідування щодо спроби узурпації влади мером Леонідом Черновецьким.

Як повідомляє прес-служба БЮТ, мова йде про видачу дозволів на порушення благоустрою. До депутатів фракції БЮТ обурені підприємці надіслали примірники ордерів, які підлягають затвердженню особисто Черновецьким.

За словами бютівців, це пряме порушення рішення Київради 25 грудня 2008 року "Про правила благоустрою".

"Єдиний орган, який, згідно з рішенням Київради, має право на затвердження ордерів-дозволів - Головне управління контролю за благоустроєм міста Києва. Натомість у надісланих депутатам БЮТ підприємцями документах право на основне погодження резервує за собою Черновецький. Хоча не має на це ані права, ані повноважень", - сказав заступник голови комісії з питань промисловості інноваційної та регуляторної політики Олександр Козіс.

БЮТ  вважає це фальсифікацією рішення Київради та непрофесійністю чиновників КМДА.

"Ця авантюра з підписами нагадує чергове намагання команди Черновецького перебрати на себе контроль над усіма структурами Києва. Міський голова самовільно хоче вирішувати безліч важливих для міста і громади питань - земельних, псування зовнішнього вигляду історичних будівель тощо", - додав Козіс.

Бютівці вимагають негайно провести службове розслідування щодо дій  відповідних осіб КМДА, акцентуючи увагу на виявлених порушеннях та привести редакцію документа у відповідність до прийнятого рішення сесією Київради від 25 грудня 2008 року "Про правила благоустрою міста Києва".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ