Швидкісний трамвай залишили без грошей


На реконструкцію лінії швидкісного трамваю з початку року не виділили ні копійки. Не зважаючи на це транспортники переконують, що роботи тривають і лінію відкриють уже до Дня Києва.

Як пише "Газета по-київськи", роботи ведуться щодня, задіяна велика кількість техніки, але поки що замість рейок - місиво з глини і землі.

За словами заступника голови КП "Київпастранс" Володимира Асадчого, працювати заважає погана погода, велика кількість опадів і відсутність коштів.

"Траншеї часто підмивало, вони "завалювалися", доводилося виконувати роботу повторно", - сказав Асадчий.

Він відзначив, що зараз на ділянці протягують телефонний кабель, будують дренажну систему і готують основу для трамвайних шляхів.

"Програма реконструкції внесена до бюджету Києва на 2009 рік. Передбачено повне виділення коштів але з початку року ми не одержали ні копійки, хоча і продовжуємо активно працювати. Якщо найближчим часом надійдуть кошти, то роботи на закритій ділянці закінчать у травні - за планом", - сказав Асадчий.

Оптимізму транспортників пасажири не поділяють. Жителі Борщагівки і Відрадного впевнені, що роботи не завершать навіть до кінця року.

Однак, за словами Асадчого, усю трамвайну лінію мусять відкрити у вересні. Але це за умови нормального фінансування.

Як відомо, у жовтні 2008 року на реконструкцію закрили найбільшу ділянку швидкісного трамваю - від площі Перемоги до бульвару Лепсе.

Тоді обіцяли, що роботи закінчать за три місяці, однак згодом завершення реконструкції перенесли все на перший квартал 2009 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ