Мерія пропонує посилити контроль за продажем піротехніки


Головне управління з надзвичайних ситуацій Київської адміністрації пропонує Київраді посилити контроль за продажем піротехнічних виробів на території столиці.

Про це сказано в розробленому управлінням проекті рішення Київради про правила реалізації піротехніки, повідомляють "Українські новини".

Проект передбачає, що продаж піротехніки може здійснюватися в спеціалізованих магазинах або в секціях магазинів з універсальним асортиментом непродовольчих товарів.

Реалізацію таких товарів мають право здійснювати підприємці у разі наявності свідоцтва про реєстрацію, статуту (для юридичних осіб), дозволу на роботу, виданого органами державного пожежного нагляду і Держкомітетом із промислової безпеки, охорони праці і гірничого нагляду. А також довідок про проходження спеціальної підготовки і допуску до роботи з піротехнікою.

Проект передбачає, що піротехніка має розміщуватися на верхніх поверхах торговельних приміщень, а на нижніх, наприклад, на вітринах і стендах, тільки її муляжі.

При цьому управління пропонує дозволити зберігання безпосередньо в підсобних приміщеннях торговельної мережі не більше ніж 1 заводської упаковки кожного найменування піротехніки, але не більше ніж 500 кг із загальною вагою піротехнічного складу до 100 кг.

У самих торговельних залах пропонується дозволити зберігання до 50 кг піротехніки з загальною вагою вибухового складу до 10 кг.

Крім того, всі операції, пов'язані з розкриттям тари, перевіркою продукції і її розфасовкою, пропонується проводити в приміщеннях, ізольованих від місця зберігання піротехніки.

Також управління пропонує заборонити підприємцям розміщувати секції з продажу піротехніки в радіусі 4 метрів від евакуаційних виходів, розміщувати спеціалізовані магазини для продажу піротехніки в будівлях громадських закладів, продавати піротехніку без захисту ґнотів захисними ковпачками, плівкою або упаковкою.

Разом з тим забороняється продавати несертифіковану, прострочену і таку, що втратила ідентифікаційні ознаки, піротехніку, зберігати в місцях торгівлі браковані вироби.

У штаті магазину, що продає піротехніку, відповідно до проекту, має бути співробітник, який пройшов спеціальну підготовку в навчальних закладах МВС.

Як відомо, Головне управління з надзвичайних ситуацій пропонує Київраді дозволити влаштування феєрверків і салютів виключно на спеціальних платних майданчиках.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ