Кільчицька: врешті-решт Ющенко і Черновецький порозуміються



Фото podrobnosti.ua
Заступник мера Києва Ірена Кільчицька каже, що "політичного" конфлікту між президентом Віктором Ющенком і мером Леонідом Черновецьким немає.

Про це вона заявила в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Тут взагалі не було політики. Уся справа у певному правовому непорозумінні, а саме в процедурі узгодження заступників. У певний період призначення потрібно було погоджувати з Кабміном і секретаріатом президента. Потім був короткий період, коли узгодження проходили тільки через Кабмін. Саме до цієї процедури у секретаріату з'явилися претензії", - сказала Кільчицька.

Відповідаючи на запитання, чому звільнення зачепило 5 заступників і обминуло її, Кільчицька сказала, що нічого особистого у такому рішенні не було.

"Не було нічого особистого. Якби Леонід Михайлович міг за когось заступитися, він би заступився за Журавського: вони давні товариші, він дуже досвідчений чиновник, був заступником міністра освіти. Нерозумно казати, що якби він міг, то не заступився б за Басса", - сказала Кільчицька. 

Заступник мера відзначила, що її призначення погоджували і з Кабміном, і з секретаріатом президента.

"Але незабаром ці правові нестиковки будуть дозволені. А поки заступники можуть виконувати свої обов'язки в якості в. о.", - додала Кільчицька. 

Заступник мера відзначила, що "нерозуміння з боку Секретаріату виникло через підвищення тарифів на комунальні послуги".

"Дійсно, розпорядження про підвищення скасовувалися, але ми змушені були вводити їх знову, тому що тарифи на ЖКГ не підвищувалися близько 5 років і місто не може нормально функціонувати в такій ситуації. Але в решті решт КМДА і секретаріат президента прийдуть у цьому питанні до взаєморозуміння", - сказала Кільчицька. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ