За смерть трьох людей водій отримав 10 років


Водія, який 2 січня 2007 року збив насмерть двох працівників ДАІ та водія евакуатора, засуджено до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, таким чином, вперше винуватець ДТП отримає максимально можливу міру покарання, передбачену чинним законодавством за скоєння подібного злочину.

Під час розгляду кримінальної справи у суді підсудний категорично не визнавав себе винним. Він наполягав на тому, що випиті за декілька годин до пригоди 400 г горілки не свідчать про алкогольне сп'яніння, оскільки він почував себе тверезим.

Також, у суді водій заявив, що дорожньо-транспортна пригода сталася внаслідок втрати ним свідомості при в'їзді на міст.

Доводи підсудного про втрату свідомості в ході судового слідства не підтвердилися і були спростовані висновком комплексної судово-медичної та автотехнічної експертизи.

У судових дебатах державний обвинувач, враховуючи характер вчиненого злочину, його суспільну небезпеку та ставлення підсудного до скоєного, орієнтував суд на призначення підсудному максимальної міри покарання.

Таким чином, Апеляційний суд Києва залишив без змін вирок Дніпровського районного суду, яким п'яного водія засуджено до 10 років позбавлення волі за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель трьох осіб.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ