Знищити столичний сквер дозволила мерія


Вирубка зелених насаджень у сквері ім. В. Стуса, що на проспекті Перемоги в Києві, здійснювалася на підставі дозволу Київської адміністрації.

Про це заявив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Києві Олександр Прогнімак, повідомляє Ліга.

Головний еколог столиці відзначив, що "ні ми, ні прокуратура, на жаль, не можемо висунути претензії до ТОВ "Компанія "Етрекс", яка вирубала дерева в сквері ім. Василя Стуса на проспекті Перемоги".

"Ця ділянка була передана в приватну власність компанії ще в 2007 році. Державний акт був виданий на підставі рішення Київрада. "Київзеленбуд" обстежував зелені насадження на ділянці - 147 дерев і 1540 кв. м. газонів - і склав відповідний акт", - сказав Прогнімак.

За його словами, згідно з земельним кодексом, право власності на земельну ділянку поширюється на ґрунт, а також на водні об'єкти, ліси і, зокрема, на багаторічні насадження.

"Іншими словами, власник має право розпоряджатися землею на свій розсуд. Тому, як не парадоксально це звучить, компанія "Етрекс", вирубуючи дерева, формально діяла в рамках закону", - підкреслив він.

Як відомо, віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко звернувся до Генпрокуратури з проханням розібратися у ситуації і вжити необхідних заходів реагування  щодо знищення скверу імені Стуса у столиці.  

Раніше о 4 годині ранку невідомі зрізали більше сотні дерев, серед яких столітні сосни і дуби

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ