Водії хитрують, щоб платити менші штрафи



Фото ТСН
Столичні водії навчилися хитрувати, щоб платити менші штрафи за порушення правил дорожнього руху. Автомобілісти вмовляють даїшників виписувати протоколи не за те, що зробили, а за ті порушення, за котрі платити треба не так багато.

У ДАІ Києва кажуть, що якщо довідаються про такі факти - покарання інспекторові не уникнути, пише "Газета по-київськи".

Уникнути сплати штрафу не дуже важко. Для цього треба не порушувати правила дорожнього руху. Але навіть сумлінні водії не завжди можуть справитися з таким завданням.

За словами 30-річного стоматолога Сергія, він недавно їхав у центрі і змушений був відповісти на телефонний дзвінок.

"Зупинився, щоб раптом не влетіти у 500 гривень штрафу за розмови по мобільному. Але вийшло, що став під знаком, який забороняє зупинку, хоча я нікому не заважав. Відразу ж звідкись взялися даїшники - і давай протокол складати на 250 гривень", - сказав Сергій.

Водій відзначив, що хабарів не дає принципово, тому намагався довести, що зупинився тільки через те, щоб створювати аварійну ситуацію. Врешті співробітники ДАЇ пожаліли і написали в протоколі - штраф за не пристебнутий ремінь безпеки - 70 гривень.

Подібна ситуація була і з Олексієм, 26-річним продавцем з "Петровки". Йому також вдалося вмовити даїшника написати "дешевше покарання" - не пристебнутий ремінь безпеки.

За словами начальника прес-служби ДАЇ Києва Євгенія Кравця, це все чутки, а от інспектор не має права виписувати штраф за порушення, якого не було.

"Про такі домовленості розповідають якісь анонімні водії без будь-якої конкретики. У нас працює гаряча лінія, за якою можна зателефонувати у будь-який час доби, якщо у водіїв є якісь претензії до роботи ДАІ - 483-70-64. За законом інспектор не має права виписувати штраф за порушення, якого водій не вчиняв", - сказав Кравець.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ