Киян вчитимуть, як правильно викидати сміття


У Києві затвердили перелік заходів, спрямованих на стимулювання роздільного збору твердих побутових відходів серед населення столиці.

Відповідне розпорядження підписав мер Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА. 

Виконання розпорядження контролюватиме спеціально створена міська комісія. До її складу увійшли голови усіх районів, начальники Головних управлінь КМДА: освіти і науки, економіки та інвестицій, житлового господарства, комунального господарства, промислової, науково-технічної та інноваційної політики, з питань реклами, управління охорони навколишнього середовища, комунального підприємства "Київкомунсервіс".

Очолює комісію перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко. Згідно з розпорядженням, у період з початку березня до липня передбачено здійснити низку заходів, зокрема розробити та впровадити систему стимулювання роздільного збору ТПВ; підвищити рівень інформованості та обізнаності суб'єктів господарювання щодо ефективних систем управління та кращих практик поводження з ТПВ.

А також впровадити комплексну інформаційно-просвітницьку програму, спрямовану на популяризацію селективного збору ТПВ у загальноосвітніх навчальних закладах; впровадити проекти, спрямовані на переробку органічних відходів, а також забезпечити постійне інформування мешканців міста про впровадження системи стимулювання роздільного збору ТПВ.     

Фінансування робіт з виконання переліку заходів здійснюватиметься за рахунок коштів Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ