У Кличка заявляють, що мерія взялась за переселення пенсіонерів


У Блоці Кличка заявляють, що працівники територіальних центрів соціального обслуговування самотніх, пенсіонерів, інвалідів та малозабезпечених збирають серед людей похилого віку підписи на чистому папері, без будь яких позначень.

Як повідомляє прес-служба Блоку, на аркуші людина має поставити прізвище, ім'я, по батькові, адресу, паспортні дані та позначку "згодна-не згодна".

У соціальній службі зазначають, що "цей підпис означає згоду людини на використання її ідентифікаційного номеру".

"З джерел Блоку Кличка стало відомо, що завдяки паперам з автографом літньої людини, буде пророблятися можливість попередньої згоди на передачу житла у власність соціальних служб КМДА. Таким чином, створене під егідою мера комунальне підприємство "Кращий дім" замість утримання стареньких за їх згодою, переростає у звичайнісінький суб'єкт рекету та обману", йдеться у повідомленні прес-служби Блоку.

За словами депутатів, відтепер мерія не буде питати літніх людей, а просто переселятиме їх до будинку соціального піклування, натомість отримуючи квартири.

Блок Кличка звертає увагу правоохоронних органів на порушення закону з боку працівників служб та керівництва КМДА, яка примушує своїх підлеглих до таких дій.

"Брати згоду на використання ідентифікаційного коду не можна за законодавством, адже невідомо, які злочинні дії від імені людини будуть проведені. Крім того, збір підписів на чистих бланках нагадує звичайнісіньке шахрайство, що карається за нормами кримінального кодексу", - заявляють депутати Блоку.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ