У центрі Києва знищують чергову пам'ятку?


11 березня було завезено техніку для руйнування будинку за адресою вул. Велика Васильківська, 37.

Як повідомляють активісти громадської ініціативи "Збережи старий Київ", будинок руйнують попри той факт, що він перебуває на розгляді для повторного внесення до Реєстру нерухомих пам'яток України.

Окрім того, в будинку знаходиться квартира Ірини Заложенкової, доля якої досі не вирішена судом.

"Таким чином забудовник порушує не тільки законодавство про охорону культурної спадщини, але і право власності. Окрім того, ігнорується припис суду та окремий припис управління охорони культурних пам'яток про заборону будь-яких дій, що можуть призвести до руйнування цього дому", - переконані активісти.

За їх словами, минулого місяця представник забудовника, член ради директорів Української будівельної асоціації пан Володимир Горащенко заявляв, що у своїх діях вони керуються тільки законом.

Попри це наразі вони порушують усі можливі приписи адміністрації і рішення суду в намаганні знести будинки в історичній частині міста.

Активісти "Збережи старий Київ" звертається до усіх небайдужих не допустити грубого порушення закону, яке відбувається у самому центрі міста, та стати на захист історичної спадщини Києва.

Як відомо, раніше на вул. Велика Васильківська, 35, знесли будинок ХІХ століття, у якому жив Шолом-Алейхем.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ