УПЦ просить Черновецького не розміщувати образ Михаїла на автоматах



Черновецький і митрополит Володимир. 27 листопада 2008 року. Фото прес-служби КМДА
Українська православна церква звернулася до мера Києва Леоніда Черновецького з приводу розміщення образа архістратига Михаїла на гральних автоматах.

Про це йдеться у зверненні митрополита Київського і всієї України, повідомляє прес-служба церкви.

Таким чином предстоятель УПЦ Володимир відреагував на численні прохання киян щодо припинення використання образа архістратига Михаїла на гральних автоматах.

 "Використання на ігрових автоматах (та інших предметах, що не є об'єктами релігійного вшановування) священних зображень є блюзнірством стосовно святині, і ображає релігійні почуття віруючих. Також, як людині віруючій, хотів би зауважити, що такі діяння викликають праведний гнів Божий ", - наголошує у своєму зверненні до Черновецького митрополит.

Предстоятель просить мера Києва перенести гральні автомати за межі міста і звернути особливу увагу на використання на них образа архістратига Михаїла.

"Прошу Вас перенести гральні автомати за межі міста, про що Ви обіцяли під час своєї передвиборної кампанії, або ж, якщо це з якихось причин є неможливим, то, принаймні, ужити заходів щодо припинення блюзнірського на них зображення святого архістратига Михаїла", йдеться в зверненні митрополита.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ