Кіно, театр, виставки, або Як провести святкові вихідні?



Фото jopal.blog.ru
Попереду перші весняні святкові вихідні, і столиця дарує безліч можливостей провести їх весело та цікаво. До того ж у неділю - 8 березня, тож сильна половина людства має прекрасну можливість нагадати про свою любов до коханих, матусь, бабусь чи сестричок та подарувати їм маленьке свято.

Для тих, хто не звик обмежуватися листівкою і квітами, пропонуємо завітати до столичних галерей-театрів-виставок.

Зважаючи на те, що нинішня погода не надто сприятлива для мандрівок вулицями-парками, прекрасну прогулянку можна влаштувати у галерея "Bottega". Вона саме презентує виставку робіт Олексія Литвиненка "Прогулянка". Автора називають "київським китайцем". Причиною цьому є творча манера художника - лессіровка. Литвиненко "заливає" полотна прозорою фарбою та "одягає" картини тонкими шарами.

Помилуватися луками і полями можна в галереї "Триптих". Тут покажуть експозицію Сергія Савченка "Лісова, 44". Назва експозиції - адреса нової заміської майстерні, де були створені представлені роботи. Зокрема киянам покажуть живописні роботи з нових циклів - "Поля", "Корови" та "Неїстивні матеріали".

Любителям гри на сцені варто завітати до театру російської драми та комедії імені Лесі Українки. Тут покажуть виставу "Олександр Вертинський. Бал Господа...", яка розповість про життя та долю видатного співака, поета та композитора.

Там же проходитиме спектакль "Валентинів день", поставлений за одноіменною п'єсою Івана Вирипаєва. Режисер вважає, що ця постанова несе собою звернення до кохання.

Театр "Браво" презентує виставу "Тріо кохання або травма впізнавання", яка дасть можливість глядачам зазирнути у внутрішній світ театру. На сцені актори веселяться, а за кулісами плетуть інтриги та переживають любовні страждання.

Любителям кримінальних інтриг варто переглянути виставу "Закон танго", яку покажуть в театрі на Печерську. Глядачі зможуть послухати музику Пьяцоли та текстами Картасара, Борхеса, Неруди - Нобелівських лауреатів.

Спектакль складається з двох частин. У першій танок відображений як поєдинок, де перемагає сильніший. А у другій частині танго - це гармонія між чоловіком і жінкою.

Для всіх меломанів, у концертному-холі "FREEДОМ", пройде святковий виступ Наталі Могилевської. Ведучим буде відомий шоу-мен Дмитро Шепєлєв, а розігріватимуть гостей фабриканти:  "зірковий воїн" Борис Апрєль, дует Дантес&Олійник та дівочий гурт "REAL O".

А шанувальники drum'n'bass зможуть відвідати фестиваль Therapy Sessions Ukraine, в Експоцентрі ВДНХ. Спеціально до свята 8 березня, з 21.00 до 22.00 вхід для жінок - безкоштовний.

У національному палаці мистецтв "Україна" відбудеться довгоочікуваний фінал відбіркового конкурсу "Євробачення". Разом із фіналістами виступлять зарубіжні переможці 2009, в Москві та українські представники минулих років.

І звісно, яке ж свято без кіно і поцілунків у темряві? Для любителів кіножанру на великому екрані "Жовтня" проходитиме Кінофест "Екстрім". Він прийдеться до смаку, як любителям короткометражок, так і сновбордистам.

Перші дві стрічки покажуть цього вікенду. "Yeahh Love" - це справжній хіт про кохання, знятий у Канаді, Швейцарії, США, Італії, Норвегії.

А "No correct Way" показує скелясті гори Альберти, Калгарі, Торонто, Норвегії, Швеції, Австрії та Іспанії, які змінюються міськими пейзажами.

Всім, хто хоче посміятися та забути про щоденні клопоти, варто сходити в кінотеатр "Київ". Там покажуть стрічку "Безтурботна" - про веселу лондонську дівчину, яка потрапляє в різні кумедні ситуації.

Проте, як би ви не вирішили провели вихідні, пам'ятайте, що яскравих барв вашому святу додасть хороше, тепле слово. Іноді воно буває дорожчим за будь-які подарунки. Не забувайте дарувати радість тим, кого любите. Хороших вихідних!

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ