Черновецький буде "вибивати" з людей гроші через колекторів?


У Блоці Кличка заявляють, що мер Києва Леонід Черновецький, який відхрестився від своїх незаконних ініціатив, "що грабують киян", створює колекторську фірму по стягненню заборгованості з підприємств.

Як повідомляє прес-служба Блоку, Черновецький також прописав порядок "вибивання" боргів з людей за несвоєчасну оплату комунальних послуг.

"Перший крок - це розпорядження мерії від 12.02.09 про порядок застосування ЖЕКами Києва заходів, спрямованих на забезпечення своєчасної оплати та погашення заборгованості населення за спожиті житлово-комунальні послуги", йдеться в повідомленні прес-служби.

Другим кроком є організація конкурсу щодо надання послуг по стягненню дебіторської заборгованості  комунальним підприємством  КП "Київжитлоспецексплуатація".

У Кличка вважають, що Черновецький хоче, щоб колектори представляли інтереси ЖЕУ в суді та допомагали їм стягувати борги за спожиті комунальні послуги. А організаціям нададуть повноваження самостійно визначати, як "вибивати" борги.

"В Україні на сьогодні колекторські  організації - поза законом! Адже надаючи  доступ колекторам до персональної інформації про людину, підприємство порушує закон", - заявляють депутати Блоку Кличка.

За їхніми словами, "Київжитлоспецексплуатація", не може залучати колекторські фірми. Це може робити лише фінансова установа (банк), але тільки за наявності письмового запиту або дозволу боржника на розкриття таємної інформації.

Як відомо, раніше мерія визначила порядок роботи ЖЕКів з жителями міста, які мають борги за житлово-комунальні послуги. Згідно з ним ЖЕКи отримали право стягувати кошти з боржників через колекторські компанії.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ