Київрада ухвалила бюджет Києва-2009. Оновлено



Фото ТСН
Київрада ухвалила бюджет Києва на 2009 рік.

За відповідне рішення проголосували 92 депутати.

Секртар Київради Олесь Довгий назвав таке голосування перемогою.

"Це перемога. Перемога здорового глузду над політиканством над політичними амбіціями", - сказав Довгий.  

Таким чином бюджет Києва на 2009 рік склав 18 мільярдів 163 мільйони гривень.

За словами глави бюджетної комісії Київської міської ради Романа Ярошенка, який презентував бюджет, загальний фонд складе 14 мільярдів 71,4 мільйона гривень, спеціальний фонд - 4 мільярди 91,7 мільйона гривень.  

Ярошенко також відзначив, що у ході опрацювання проекту бюджету до комісії надійшло 263 пропозиції від фракцій, які передбачали збільшення видатків бюджету на 6 мільярдів 71 мільйон гргривень. У бюджеті враховано 114 пропозицій і збільшено обсяг видатків на 2,5 мільярди гривень.

Як пише УНІАН, у надходженнях міського бюджету субвенція з держбюджету складає 1 мільярд 671,9 мільйона гртвень. З них на погашення заборгованості на різницю в тарифах на теплову енергію, послуги з водопостачання та водовідведення відведено - 471,9 мільйона гривень.

Відрахування до державного бюджету становлять 7 мільярдів 421 мільйон гривень.

Найбільші суми надходжень до міського бюджету передбачено отримати з податків на доходи та на прибуток - 11 мільярдів 511 мільйонів гривень, з яких податок з доходів фізичних осіб - 9 мільярдів 979,3 мільйона гривень; з плати за землю - 1 мільярд 334,5 мільйона гривень.

Обсяг неподаткових надходжень становитиме в 2009 році 1 мільярд 859,4 мільйона гривень, серед яких: дохід від власності та підприємницької діяльності - 1 мільярд 633,3 мільйона гривень; частина доходу держпідприємств, що вилучається до бюджету міста, - 190 мільйонів гривень; адміністративні штрафи у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху - 50 мільйонів гривень; плата за оренду комунального майна - 145,8 мільйона гривень; власні надходження бюджетних установ - 78,5 мільйона гривень.

Також бюджетом столиці передбачено, що обсяг доходів від операцій з капіталом складе 1 мільярд 951 мільйон гривень. Від приватизації комунального майна столиця планує отримати 195 мільйонів гривень; надходження від продажу землі очікується в обсязі 1 мільярд 756 мільйонів гривень.

Надходження цільових фондів передбачено в розмірі 1 мільярд гривень, зокрема: пайові кошти інвесторів - 639 мільйонів гривень; кошти від плати за право використання місць, які перебувають у комунальній власності, - 140 мільйонів гривень; надходження від фізичних та юридичних осіб на безповоротній основі для фінансування заходів покращення життя соціально незахищених верств населення - 125 мільйонів гривень.

Крім того, бюджетом Києва передбачено, що від повернення коштів з депозитів або пред'явлення цінних паперів буде отримано надходження в обсязі близько 169 мільйонів гривень.

Серед видатків міського бюджету у поточному році обсяг коштів на держуправління складе 277 мільйонів гривень; на освіту - 370 мільйонів гривень; на охорону здоров'я - 2 мільярди 61,7 мільйона гривень; на соціальний захист - 2 мільярди 105 мільйонів гривень.

Видатки на житлово-комунальне господарство передбачені в обсязі 1 мільярд 198 мільйонів гривень, в тому числі дотація підприємствам ЖКГ - 551,5 мільйона гривень; кошти на погашення на різницю в тарифах житлово-комунальних послуг складають близько 472 мільйони гривень.

Видатки на культуру та мистецтво затверджені в обсязі 216 мільйонів гривень; на ЗМІ - 28,9 мільйона гривень; на фізкультуру і спорт - 52 мільйони гривень.

Стаття видатків на будівництво передбачає обсяг фінансування 2 мільярди 41 мільйон гривень, серед яких кошти на будівництво метрополітену - 367 мільйонів гривень; будівництво закладів освіти 105 мільйонів гривень; на житлове будівництво для забезпечення житлом окремих категорій населення - 29 мільйонів гривень.

На транспорт та дорожнє господарство, зв'язок і телекомунікації у бюджеті передбачено видатки в обсязі 391 мільйон гривень, в тому числі компенсації на пільговий проїзд автотранспортом - 25 мільйонів гривень, електротранспортом - 95 мільйонів гривень.

Видатки на будівництво та реконструкцію автошляхів складають близько 190 мільйонів гривень; на ліквідацію надзвичайних ситуацій - 5,7 мільйона гривень.

Обслуговування зовнішнього боргу столиці становитиме 580 мільйонів гривень. У бюджеті також передбачено 62 мільйони гривень на покриття збитків підприємствам "Київмлин" та "Київхліб".

Здійснення зовнішніх запозичень у 2009 році не передбачається.

Як відомо, раніше Блок Кличка заявляв, що не голосуватиме за "антинародний і антисоціальний бюджет Києва" і закликав інші фракції Київради не брати участі у голосуванні за цей документ.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ