У Кличка не голосуватимуть за "антинародний" бюджет Черновецького



Фото УНІАН
Фракція Блоку Кличка не буде брати участь у голосуванні за бюджет Києва-2009, доки головний фінансовий документ столиці не буде антикризовим та соціальним.

Про це на сесії Київради заявила депутат Блоку Наталія Новак.

"На превеликий жаль, знову в порушення норм регламенту, ці документи (бюджет і Програма соціально-економічного і культурного розвитку Києва) роздані депутатам сьогодні. Без повного врахуванням пропозицій та вимог до проекту міського кошторису, він лишається роздутим та антисоціальним і не відповідає потребам киян", - сказала Новак.

За її словами, прийняття такого бюджету та такої програми не врятує Київ від кризи, а тільки поглибить кризові явища у столиці.

Депутати Блоку заявляють, що видаткова частина бюджету взагалі не витримує жодної критики.

"Дивно, коли на ремонт ліфтів будівлі Київради виділяється 14 мільйонів гривень, а на інші ліфти міста - жодної копійки. Коли фонд мера, який використовується на разові подачки, складає 30 мільйонів гргривень. Коли комунальні ЗМІ, які популяризують тільки Черновецького та його команду, транслюють служіння сумнівної церкви "Посольство Боже", роздаються безкоштовно, не приносячи і копійки прибутку, отримують 32 мільйони гривень", йдеться в повідомленні прес-служби Блоку Кличка.

"Це не соціальний бюджет, адже тут немає соціальних та антикризових пріоритетів. Це бюджет фіскальний. Дохідна частина бюджету є роздутою. Закладені у ній доходи від податку з фізичних осіб є нереальними. Якщо у період кризи європейською практикою є зменшення ставки податків та податкові канікули, влада столиці навпаки затягує податковий зашморг на шиї киян", - сказала Новак.

Вона відзначила, що у бюджеті, в порушення норм чинного законодавства, закладено низку регуляторних актів - збільшення орендної плати за землю, збільшення норм пайової участі, що означає додаткове навантаження на будівництво житла у місті.

"Затягування з розглядом міського кошторису яскраво демонструє, що влада не знає як звести кінці з кінцями. Тільки після прочухана президента (Віктора Ющенка), команда Леоніда Черновецького у спішному порядку винесла на розгляд депутатів непідготовлені документи, за які голосувати сьогодні - злочин проти киян. Президентом дане доручення підготувати антикризовий план, натомість у бюджеті не враховані жодні антикризові заходи, не враховане навіть саме фінансово-економічне становище столиці", - повідомляє прес-служба Блоку.

"За таких умов депутатська фракція Блоку Кличка, яка подала найбільше соціально зорієнтованих пропозицій та зауважень до проектів основних фінансових документів міста, не може брати відповідальність за завідомо провальний та антинародний бюджет, який підготувала команда Черновецького", - сказала Новак.

Депутати Блоку Кличка, закликали інші фракції Київради не брати участь у голосуванні, а бюджет Києва-2009 направити на доопрацювання.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ