Довгий про бюджет Києва: "поганому танцюристу завжди дещо заважає..."



Фото "Сегодня"
Серетар Київради Олесь Довгий сподівається, що бюджет Києва-2009 буде прийнятий у п'ятницю, незважаючи на вилучення Кабінету міністрів і Верховної Ради.

Про це він заявив на брифінгу уперед засіданням.

"Основними питаннями порядку денного сесії Київради є розгляд бюджету Києва і Програми соціально-економічного і культурного розвитку Києва. Ці два документи є де-факто фінансовою конституцією, за якою місто буде жити весь наступний рік. Зазначений документ досить складний. Це залишки тих ресурсів, які уряд залишив нам після тих несправедливих вилучень з бюджету столиці, які сягають майже половини усього бюджету киян. Я переконаний, що цей документ повинен бути прийнятий абсолютною більшістю депутатського корпусу", - сказав Довгий.

Він відзначив, що "на відміну від державного бюджету, Київрада сьогодні продемонструє приклад, який можна буде назвати справжнім прикладом для усієї україни".

"Цей документ, не дивлячись на усю складність ситуації, буде найсоціальнішим бюджетом в усій країні. Цей бюджет направляє фактично всі кошти, які залишилися у столиці після вилучень на соціальні виплати. Після ухваленя бюджету Київ залишиться єдиним містом в усій країні, який забезпечить не лише базові соціальні виплати, але й збереже усі соціальні доплати на рівні не нижчому, ніж у минулому році", - сказав секретар Київради.

За його словами, упродовж останніх двох тижнів над бюджетом щоденно працювали усі члени бюджетної комісії і усі без винятку фракції.

"І тому я маю велику надію, що цей по-справжньому ефективний соціальний бюджет, який можна сміливо назвати бюджетом для людей, а не для політиків, буде підтриманий", - ще раз наголосив Довгий.

Він зазначив, що не виключає того, що знайдуться політичні сили,я кі не захочуть голосувати за його прийняття.

"Якщо знайдуьтся сили, які знайдуть причину не голосувати - це буде просто провокація. Це буде із розряду того, як знаєте поганому танцюристу завжди дещо заважає. Сьогодні я очікую від Київради абсолютної консолідації і всі без виннятку політичні сили в яких здоровий глузд переміг над політичною доцільністю продемонструють сьогодні абсолютну більшість за ці два важливі документи", - сказав Довгий!

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ