"Київгаз" вибиватиме гроші у банку "Київ" через суд


Гроші недоотримані від банку "Київ" за спожитий газ "Київгаз" повертатиме через суд.

Як повідомляє пресс-служба компанії, за останні два місяці сума перерахувань з Головного інформаційно-обчислювального центру склала 20-30 тисяч гривень замість потрібної близько мільйона.

"Хоча  точну цифру судового позову до банку "Київ" підприємство поки назвати не може", - заявила керівник прес-служби "Київгазу" Оксана Шевченко.

На платіжних квитанціях, які "Київгаз" отримав з ГІОЦ  назва банку та реквізити не вказані, тому компанія звернулася з проханням надати  необхідну інформацію для вирахування точної суми недоотриманих грошей саме від банку "Київ".

Як відомо, раніше прес-служба прокуратури повідомила, що з 13 січня по 9 лютого банк "Київ" не перерахував на рахунок КП ГІОЦ 3,6 мільйона гривень, які кияни заплатили за комунальні послуги, а "направив їх погашення власних кредитних зобов'язань".

Як наслідок компанії "Київгаз", "Київенерго" та "Київводоканал" не отримали відповідні кошти.

Але недоотриманні гроші за спожитий газ від банку "Київ" не єдина причина бажання "Київгазу" позиватися до даної фінансової установи.

За словами Шевченко, сьогодні підприємство не може зняти з рахунку банку 500 тисяч гривень депозиту. Хоча згідно з укладеним договором гроші компанії лежать у банку "Київ" на умовах вільного поповнення та зняття.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ