Черновецький вражений Ющенком, який "поділяє його ідеї"


Мер Києва Леонід Черновецький висловив компліменти президенту Віктору Ющенку з приводу вчорашньої наради, яку президент провів із головами районних адміністрацій та представниками КМДА.

Про це він заявив журналістам у своєму заміському будинку в Кончі-Заспі, відповідаючи на питання, як він може прокоментувати нараду Ющенка, яка відбулася у середу.

"Давайте залишимо усі оцінки. Їх дадуть кияни, з якими я постійно спілкуюсь, навіть перебуваючи на лікарняному", - сказав Черновецький.

"Але я вражений тим, що президент України як гарант Конституції, як гарант прав усіх українців, не лише киян, поділяє мою ідею в тому, що з бюджету Києва грабіжницьким чином забрано 8 мільярдів", - заявив мер.

Мер також відзначив, що має велику надію, що президент поверне і гроші до міського бюджету.

"Я вважаю, що президент зробить усе можливе, щоб ці гроші (майже вісім мільярдів) повернули простим людям", - сказав Черновецький.

Водночас він запевнив, що бюджет Києва буде прийнятий згідно з регламентом.

"Хочу запевнити вас, усіх журналістів, усіх киян, у жителів України, що на відміну від державного бюджету, за який депутати голосували із закритими очима на сесії Верховної Ради, бюджет Києва був прийнятий суворо за регламентом", - сказав він.

Окрім того, мер запевнив, що бюджет буде соціальним: у ньому будуть збережені усі муніципальні надбавки пенсіонерам, вчителям і медикам.

Як відомо, раніше повідомлялося, що мер переконаний, що бюджет Києва-2009 буде ухвалений на засіданні сесії Київради 6-го березня.

Раніше прес-служба КМДА повідомляла, що у мера підозрюють запалення легенів.

У зв'язку з цим з 21 лютого по 19 березня Черновецький пішов у відпустку, однак перервав її у зв'язку з нарадою голів райдержадміністрацій столиці у президента Віктора Ющенка у середу.

Втім, на цю нараду мер не прийшов, пославшись на стан здоров'я.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ