Київ скасував підвищені комунальні тарифи для населення і юросіб



Фото www.liter.kz
Київська міська державна адміністрація скасувала підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення та юридичних осіб.

Відповідні розпорядження (№№ 229, 230) підписав виконуючий обов'язки голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, розпорядженням №229 від 27.02.2009 визначено такими, що втратили чинність розпорядження - №95, №96, №97. Відтак тимчасово поновлено в дії відповідні розпорядження №1127, №643, №978, №641.

А розпорядженням №230 від 02.03.2009  визнано такими, що втратили чинність, розпорядження №127, №128, №33. Натомість поновлено дію розпоряджень №86 та №1127.

За словами Голубченка, усі згадані розпорядження будуть доопрацьовані спільно з представниками профспілкових і громадських організацій та надані на погодження до профільних міністерств України.

Як відомо, з 1 лютого у Києві було розпочато поетапне підвищення тарифів для населення за житлово-комунальні послуги та послуги за утримання будинків.

Відповідні розпорядження Київської адміністрації були оприлюднені на сайті муніципальної газети "Хрещатик". Ними столична влада підняла тарифи на компослуги у 1,5 - 3 рази. Наступний етап підвищення тарифів був запланований на 1 квітня.

Згодом Шевченківський районний суд зупинив дію розпоряджень Черновецького щодо підвищення тарифів на комунальні послуги для населення з 1 лютого.

Пізніше Київська прокуратура опротестувала розпорядження Київської адміністрації про підвищення тарифів на теплову енергію, послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для населення.

Крім того, повідомлялося, що президент Віктор Ющенко уже кілька разів відміняв рішення голови КМДА про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для підприємств і комунальних установ, оскільки вони було прийняті з порушенням законодавства.

9 лютого Ющенко пообіцяв вжити жорстких заходів, якщо в Києві не буде продуманої тарифної політики у сфері житлово-комунального господарства.

10 лютого представник Секретаріату президента Роман Жуковський не виключив усунення Черновецького з посади голови КМДА, якщо він і надалі ухвалюватиме рішення, порушуючи законодавство, зокрема й щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

4 березня після наради у Ющенка Голубченко обіцяв через 10 днів оголосити нові "справедливі" тарифи на послуги житлово-комунального господарства у столиці.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ