Черновецький хоче відмити гроші на ремонтах шкіл і дитсадків. Фото


Команда Леоніда Черновецького готується відмити гроші на ремонтах навчальних закладів  Києва.

Про це заявив секретар постійної комісії Київради з питань освіти і науки, бютівець Олексій Давиденко.

За його словами, у розпорядження депутатської фракції БЮТ потрапили проекти рішень Київради.

Мова йде про три окремі програми покращення капітального стану шкіл та дитячих садочків столиці. Зокрема, програма "Будівництва та реконструкції загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів м. Києва на 2009 - 2011 роки", програма "Капітальних ремонтів навчальних закладів м. Києва на 2009 - 2011 роки" та програма "Реконструкції загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів м. Києва, яким більше 30 років".

За словами Давиденка, всі три документи фактично дублюють один одного й створені лише для того, щоб викачати з бюджету Києва останні кошти.

"Одні й ті самі школи та дитсадочки чинна влада збирається "ремонтувати" по три рази, просячи на це грошей більше, ніж потрібно для зведення нових. Наприклад, на ремонт дитячого садочка № 121, який знаходиться на вул. Китаївська, 32  в сумі закладено 55,5 мільйона гривень, що складає 37 тисяч грн./м2. А для зведення нового сучасного садочка потрібно не більше 30 мільйонів гривень", - наголосив бютівець.

Давиденко навів ще один приклад: цими документами запропоновано виділити на ремонт навчальних закладів Дніпровського району столиці 3 мільярди гривень. Тобто по 50 мільйонів гривень на кожну школу і 30 мільйонів гривень на дитсадок - без жодного фінансового обґрунтування цих розрахунків.

За словами депутата, це відбувається в той час, як весь запропонований столичною владою бюджет по галузі "Освіта" на 2009 рік складає лише 2,5 мільярди гривень.

"Так, більшість будівель шкіл та садочків столиці справді знаходяться в жалюгідному технічному та санітарному стані, проте це не приклад турботи команди Черновецького про дітей Києва, а приклад того масштабу фінансових оборудок, які організовують ці "державні мужі". Важко повірити, що перший заступник міського голови Віталій Журавський, чий підпис стоїть під згаданими документами, просто прорахувався з кількістю нулів", - сказав Давиденко.

"Депутатська фракція "Блок Юлії Тимошенко" у Київській міській раді нагадує Черновецькому та його оточенню, що Київ - це не їхня приватна "лавочка", а столиця України", йдеться в повідомленні прес-служби БЮТ.

 
 
 
 

 

"Українська правда. Київ"
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ