Прокуратура знайшла порушення у діяльності банку "Київ"


Прокуратура Києва провела перевірку щодо законності діяльності Акціонерного комерційного банку "Київ" при перерахуванні платежів киян за комунальні послуги.

Як з'ясувалося, у період з 13 січня до 9 лютого 2009 року банк "Київ" не перераховував сплачені громадянами за комунальні послуги кошти в сумі 3,6 мільйона гривень на рахунок КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр", повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Натомість банк спрямовував ці кошти на погашення власних кредиторських зобов'язань, внаслідок чого гроші не надійшли до постачальників (ЖЕО, АЕК "Київенерго", ВАТ "Водоканал", ВАТ "Київгаз" та іншим).

Таким чином, банк створив ситуацію, що могла б призвести до відключення від постачання комунальних послуг жителів столиці, які за них платять своєчасно і в передбачуваному обсязі.

27 лютого прокуратура внесла припис Тимчасовому адміністратору АКБ "Київ" з метою захисту законослухняних громадян від наслідків протиправної діяльності банку.

Як відомо, 10 лютого Київська міська державна адміністрація заявила про вимогу від банку "Київ" перерахувати КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" кошти, сплачені киянами за компослуги через філії банку.

За інформацією КМДА, станом на 9 лютого 13 тисяч 662 мешканці сплатили рахунки за житлово-комунальні послуги на загальну суму 3 мільйони 548 тисяч 393,57 гривні.

При цьому, за даними КМДА, банк "Київ" продовжує приймати платежі від населення за житлово-комунальні послуги та не відправляти кошти за призначенням.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ