У Києві плату за компослуги збиратимуть навіть з собак?



Фото 2lf.ru
Мерія розробила методику розрахунку на житлово-комунальні тарифів за утримання собак.

Про це заявив депутат від БЮТ у Київраді Сергій Мельник, повідомляє прес-служба Блоку.

Згідно з цією методикою, киянам доведеться платити за спецодяг для працівників, які прибирають прибудинкові території, закупівлю інвентарю, вивіз та утилізацію екскрементів та створення електронної бази даних непродуктивних тварин.

За словами депутата, кияни не повинні платити за неіснуючі речі, адже важко повірити, що у Києві надаватимуться такі послуги.

"У столичному бюджеті на 2009 рік не передбачено навіть грошей на обладнання майданчиків для вигулу собак", - наголосив Мельник.

Бютівець додав, що мер Леонід Черновецький цинічно використовує Київраду для "протягування" потрібних йому рішень, обманюючи депутатів.

Відповідну методику було розроблено нібито на виконання рішення Київської міської ради від 22 січня 2009 року. Тоді Черновецький з'явився на засіданні Київради і з голосу запропонував підтримати тарифи, які поширюватимуться тільки на дорогі породи собак, наголосивши, що їх введення є не податком, а муніципальним збором.

Натомість, за словами Мельника, нові тарифи стосуються "домашніх улюбленців" незалежно від розміру, в тому числі й тварин-поводирів незрячих.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ