Бортницька станція аерації потребує термінової реконструкції


Ситуація на Бортницькій станції аерації - одного з найбільш екологічно небезпечних об'єктів столиці - кричуща, тому її реконструкцію не можна відкладати на майбутнє.  

Про це заявив перший заступник мера Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Сьогодні ситуація на Бортницькій станції аерації дійсно кричуща, і вирішення її не можна відкладати далі. Я сподіваюсь, що потужним рушієм реконструкції також стане і проведення в Україні Євро-2012. Тож необхідно терміново відновити фінансування, погасити борги та продовжити заплановані роботи на об'єкті", - сказав заступник мера.

За словами начальника Головуправління комунального господарства Михайла Шпарика, в планах на найближчі роки: почергова реконструкція блоків БСА, будівництво установки зневоднення і мулоспалювального заводу. А також реконструкція насосних станцій - Лівобережної, Позняки і Правобережної.

Шпарик зауважив, що технічний стан мулових полів Бортницької станції аерації з кожним днем погіршується, почастішали випадки переливів і локальних проривів дамб. Аварійні виливи і прориви ліквідуються силами аварійних бригад АК"Київводоканал", але ситуація залишається аварійно небезпечною.

 Неочищені стічні води все частіше заливають прилеглу територію, що може стати причиною надзвичайної ситуації. Весняний повеневий період ще більше ускладнить небезпечну екологічну ситуацію.

Як відомо, перша черга БСА була введена в експлуатацію у 1965 році. Проектна потужність Бортницької станції аерації - 1,8 мільйона м3 стічних вод на добу (проектна потужність кожного з 3-х блоків - 600 тисяч м3 на добу).

На сьогодні, у зв'язку зі зменшенням водоспоживання, щодоби тут очищається 800 - 950 тисяч м3 стічних вод.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ