На вихідних нагодують млинцями і спалять опудало



Фото з сайту "Сегодня"
Тиждень добіг кінця і попереду останні зимові вихідні. І хоча погода не порадує сонцем і теплом, вікенд обіцяє бути надзвичайно цікавим. Тим більше, що саме у ці дні кияни прощатимуться з холодами, проводжаючи Масницю.

Тож усім любителям масових гулянь варто відвідати музей "Пирогово", де можна буде і млинців скуштувати, і розважитися добряче.

Працівники музею пропонують усім пригадати і долучитися до давніх українських обрядів. Зокрема, таких як водіння "козла", катання на конях, проводи Масниці, яка буде їхати на возі разом із Дідом - солом'яним опудалом.

За словами заступника директора "Пирогово" Олексія Долі, свято розпочнеться богослужінням у церкві Святого Архистратига Михаїла о 10:00. О 12 годині від церкви підуть ряджені. На Півчому полі для гостей співатимуть народні пісні та забавлятимуть народними іграми.

Крім того, усі відвідувачі музею зможуть скуштувати масничні вареники з сиром та різноманітні млинці. Святкування закінчиться о 16.00 спаленням Діда. Саме цей обряд символізує прощання з зимою.

Для тих хто хоче поїхати на міському транспорті - від станції метро "Либідська" до музею можна доїхати тролейбусним маршрутом №11, або маршрутками №156 і № 172.

Можна доїхати і з інших районів столиці. Зокрема, маршрутка №156 іде від театру оперети; №172 - від Ленінградської площі;  №548 відправляється від Бессарабської площі (вулиця Басейна);  №496 відправляється від Лук'янівського ринку і № 576  від станції метро "Академмістечко".

Тим, хто не хоче виїжджати за межі столиці, варто завітати в Гідропарк. З 12.00 там будуть продавати млинці та інші солодощі, а о 15.00 виступить гурт "Вольниця". Крім того, усіх малозабезпечених обіцяють нагодувати смакотою безкоштовно.

А в парку Тараса Шевченка відбудеться святковий концерт "Тепло Зиму проводимо, радо Весну зустрінемо - Масляна на поріг". Захід розпочнеться о 14 годині. На гостей чекають вокально-хореографічні виступи та конкурсно-розважальна програма.

Можна буде розважитися і в інших районах столиці. Щоправда, у зв'язку з кризою не всюди пройдуть концерти, але млинцями нагодувати обіцяють. У Голосіївському парку працюватимуть атракціони, а на ярмарку можна буде поласувати млинцями і шашликами.

Якщо ви не великий прихильник натовпів та метушні - забудьте про вуличні гуляння, натомість беріть за руки друзів і мчіть в кіно. Любителі Джеймса Бонда можуть переглянути новий фільм з Деніелом Крейгом "Спогади невдахи".

Також можна попрактикувати англійську, адже фільм буде йти мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Для мрійників і мрійниць у кінотеатрі "Жовтень" покажуть американську комедію "Війна наречених". Тут є все: і жіноча дружба, і палке кохання, і  моральні випробовування, і що найголовніше - щасливий фінал.

Не минуть даремно вихідні і для тих, хто з-поміж усього надає перевагу театру. Пародію на чеховських "Трьох сестер" - "Чотири сестри" покажуть, в "Молодому театрі". Автором п'єси є відомий сучасний польський драматург Януш Гловацький. У виставі зображено життя у пострадянської Росії, зокрема її столиці Москви.

А в центрі сучасного мистецтва "Дах" будуть показувати постанову з інтригуючою назвою "Театр сміху і гріху. Любовний вертеп Або Український Декамерон".

"Український Декамерон" - це яскравий вертепний світ, в якому радість і біль, сміх і сльози, життя і смерть - усе переплетено. Все існує у містичній та загадковій Україні.

Для цінителів дитячого мистецтва, в галереї "Парсуна" відкрилася виставка художниці Тетяни Горюшиної "Казкові світлини".

Створивши "казкові" картини художниця спробувала звернути увагу дорослих, на дитячі бажання, розбудити давно забуті емоції.

А у столичному музеї російського мистецтва можна не тільки насолодитися красою, а й потішити душу, адже тут відкривається виставка "Російська ікона 17 - початку 20 століття".

Хороших вихідних! І пам'ятайте, куди б ви не зібралися на вікенд, не забувайте прихопити з собою гарний настрій!

За інформацією з сайтів "Сегодня", радіо "Київ", кінотеатрів "Київ" і "Жовтень", мистецького центру "Дах", галереї "Парсуна".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ