СБУ просять перевірити, чи вітав Черновецького слон Вася



Фото www.zoopicture.ru

Віце-спікер Микола Томенко звернувся до СБУ розслідувати факти достовірності доручень за підписом голови КМДА Леоніда Черновецького, які порушують чинне законодавство.

Томенко нагадав, що у ЗМІ була опублікована низка розпоряджень Черновецького, які носять незаконний характер. У якості  прикладу він навів два документи, які містять підпис голови КМДА, печатки та всі вихідні і вхідні дані.

Перше розпорядження адресоване заступнику мера Володимиру Головачу.

"Головачу - по всем структурам, клубам для молодежи спортивным, которые сегодня пикетировали здание мэрии, провести полную проверку их деятельности. Если хорошие - оставим, если воры и жулики - будем работать. Забрать у них всю базу данных, кто у них обучается. Через 0-51 обзвонить, какие деньги они собрали и за что. И должить мне в течении двух дней".

 

Друге розпорядження передбачає, "всем замам, всем советникам придумать оригинальные письма по всем случаям помощи малообеспеченным, по платежам каким-то, социальным, например, как Берзина, немедленно направить каждому, мне, например по слону. Слон Вася поздравляет Вас с праздником 8 марта и желает счастья".   

Томенко надіслав до СБУ всі наявні документи і переконаний, що це відомство має дати свою оцінку щодо їх достовірності.

"Служба безпеки України має встановити чи ці документи дійсно є оригіналами, які підписував голова КМДА, чи хтось в Київській міськадміністрації "майстерно" їх копіює, прикриваючись ім'ям Черновецького", - сказав заступник голови ВР. 

Однак у мерії оприлюднені в ЗМІ "документи для службового користування", які начебто виходили за підписом Черновецького називають несправжніми.

Заступник голови КМДА - керівник апарату Броніслав Стичинський аргументує це тим, що у журналах реєстрації офіційних документів Київської міської державної адміністрації не зазначені номери представлених в ЗМІ доручень.

"Є багато причин вважати оприлюднені в ЗМІ документи не справжніми. По-перше, весь документообіг в Київській міській державній адміністрації ведеться виключно українською мовою. По-друге, форма документів абсолютно не відповідає установленим правилам. В ЗМІ публікуються неякісні знімки саме копій документів, ніхто з журналістів не пред'явив оригіналу з особистим підписом мера. Не секрет, що ксерокопію легко сфабрикувати", - сказав Стичинський.

Він відзначив, що оприлюднення в ЗМІ подібних, за його твердженням, "сфабрикованих доручень", очевидно, мало на меті дискредитувати столичну владу.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ