Мірошников пообіцяв, що метро не залишиться без світла


Начальник "Київського метрополітену" Петро Мірошников заявляє, що столична підземка не залишиться без електроенергії.

"Запевняю усіх киян та гостей столиці, які користуються послугами метрополітену, що ми зробимо все можливе, аби фінансові негаразди не позначилися на якості перевезень", - сказав Мірошников.

За його словами, одразу після прийняття бюджету Києва на 2009 рік, метрополітен почне гасити борги за спожиту електроенергію перед АЕК "Київенерго", повідомляє прес-служба КМДА.

"Хочу відзначити, що борг за спожиту електроенергію утворився через недоотримання необхідних коштів. З листопада 2008 року ми перестали отримувати субвенцію з держбюджету на перевезення пасажирів певних категорій, передбачених чинним законодавством", - сказав начальник підземки.

Мірошников також наголосив, що незважаючи на складні економічні умови, безпека та якість перевезення пасажирів у столичній підземці залишаться на найвищому рівні.

"Київський метрополітен, як і всі інші підприємства комунального та державного підпорядкування, в умовах фінансової кризи змушений планувати свою роботу з урахуванням економії певних ресурсів. Але це ніяким чином не стосується тих ресурсів, які стосуються комфортного і безпечного пересування пасажирів", -  додав він.

Мірошников підкреслив, що обсяги економії на підприємстві напряму будуть залежати від суми компенсації метрополітену за перевезення пасажирів пільгових категорій, що має бути передбачена бюджетами на 2009 рік.

Як відомо, раніше голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський заявляв про можливість обмеження електропостачання "Київського метрополітену" з 1 березня у зв'язку з боргами за спожиту електроенергію.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ