Медична допомога буде безкоштовною, а платними – лише медпослуги



Фото rgrb.ru
Остаточний варіант розпорядження Київської адміністрації щодо введення тарифів на медичні послуги планують розробити до 1 березня.

Про це заявив виконувач обов'язків мера Анатолій Голубченко під час наради з питань роботи медичної галузі, повідомляє прес-служба КМДА

За словами першого заступника мера Ірени Кільчицької, наразі болючим питанням є фінансування роботи медичної галузі Києва.

"Виходить, що в нас, з одного боку, є 49 стаття Конституції України, згідно з якою вся медицина безкоштовна, а з іншого боку при лікарнях та поліклініках існують благодійні спеціальні фонди, які вимагають від пацієнтів гроші за лікування, аналізи, обстеження, консультації тощо. І такі порушення мають місце постійно, майже у всіх медичних закладах", - заявила Кільчицька. 

Вона відзначила, що одним із шляхів вирішення цієї проблеми є прийняття розпорядження стосовно встановлення тарифів на окремі медичні послуги.

За словами Голубченка, такі дії міської влади є "першим кроком до створення прозорої схеми в роботі медичної галузі Києва".

На нараді вирішили чітко розмежувати поняття "медичні послуги" і "медична допомога", встановити тарифи лише на окремі медичні послуги. При цьому наголосили, що медична допомога повинна залишитися безкоштовною.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ