Мерія вигадала, як заробляти на таксі



У Києві буде створена міська служба "Муніципальне таксі".

Про це заявив перший заступник мера Євген Червоненко, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, найближчим часом планується розробити Правила надання послуг службами таксі, єдині стандарти їх роботи (вимоги до рівня обслуговування, цінової політики тощо), принципи надання відповідних дозволів для роботи у цій сфері обслуговування.

Червоненко відзначив, що передумовами створення міської служби таксі стало чимало скарг громадян, а також проблеми, пов'язані з роботою таксистів. Серед них: ненадходження коштів до бюджету, неналежний технічний стан автомобілів, загроза безпеці пасажирів.

Понад половини таксистів не сплачують податків, а більшість перевізників ігнорують вимоги нормативних документів.

За повідомленням прес-служби КМДА, організація муніципального таксі дозволить забезпечити киян та гостей міста якісною, продуманою та безпечною системою таксомоторних перевезень.

Згідно з новими правилами, робота водіїв буде здійснюватися при наявності ліцензійної картки, яку водій отримує лише після здачі відповідного іспиту, за кожним автомобілем планують стежити з супутника, а пасажирів страхувати.

Також планується підвищити вимоги до автомобілів - проходження технічного огляду, внутрішнє і зовнішнє оформлення, обов'язкове облаштування транспортного засобу таксометрами та, для зручності пасажира, платіжними терміналами.

Програмою передбачається створення школи для таксистів, стоянок для автомобілів, які мають ліцензії, у місцях найбільшого скупчення пасажирів: вокзали, аеропорти, готелі, торгові центри тощо.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ