На столичних вулицях встановлять відеокамери


Київська міська державна адміністрація вирішила встановити системи відеоспостереження й фотофіксацію порушень правил дорожнього руху на дорогах столиці.

Про це йдеться в розпорядженні КМДА, повідомляють "Українські новини".

Адміністрація визначила замовником проектних і монтажних робіт комунальне підприємство "Київдорсервіс". Воно має до 1 квітня забезпечити розробку й затвердження проектно-кошторисної документації на впровадження зазначених систем, а до 1 травня - розробити, погодити й подати на затвердження загальноміську схему розміщення камер з урахуванням пропозицій управління Державної автомобільної інспекції в Києві.

У зв'язку із цим "Київдорсервіс" повинен скорегувати проект будівництва автоматизованої системи управління дорожнім рухом, зокрема, установку інформаційних табло, детекторів транспорту й метеоспостереження, дорожніх знаків у частині їхньої адаптації до систем відеоспостереження й фотофіксації порушень ПДР.

У свою чергу Головне управління транспорту повинне розробити й погодити з Головним управлінням МВС у Києві порядок взаємодії київської ДАІ й "Київдорсервісу" щодо організації фіксації порушень.

Крім того, адміністрація доручила управлінню розробити інвестиційні пропозиції із закупівлі встаткування для систем й їхній установці.

Як відомо, раніше для боротьби зі злісними порушниками дорожнього руху в столиці встановили 36 камер відеоспостереження.

КМДА розраховує обладнати відеоспостереженням всі 570 перехресть на території міста до 2011 року.

Київміськадміністрація оцінює впровадження АСУДР в 286,6 мільйона гривень, що припускає установку на дорогах 205 комплектів інформаційних табло, 93 комплекти пришляхових станцій, 93 камери відеоспостереження, 333 детектори транспорту.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ