Мерія хоче заробляти на релігійних каплицях - БЮТ


Фракція Блоку Тимошенко у Київраді заявляє про наміри команди мера Києва Леоніда Черновецького ввести орендну плату для лікарняних капличок.

За інформацією бютівця Олексія Давиденка, на останньому засіданні Комісії з питань використання майна в лікувальних закладах Києва, перший заступник мера Ірена Кільчицька взялася за перегляд орендних та майнових відносин у лікарнях в бік збільшення орендних ставок.

Зокрема, заступник мера звернула увагу на релігійні каплички, розташовані у медичних закладах столиці, повідомляє прес-служба БЮТ.

За його словами, Кільчицька доручила запросити на наступне засідання комісії представників усіх релігійних громад, розташованих на територіях столичних лікарень "для врегулювання орендних відносин".

"Кільчицька підкреслила, що релігійні громади міста добре заробляють, а Господь Бог - це остання постать, з якою вона ще не встигла посваритися", - сказав Давиденко.

Він наголосив, що каплички створені для того, щоб поруч з хворими служити святі літургії, відпускати гріхи, виконувати інші святі таїнства.

"Більшість релігійних громад Києва представлені в лікарнях маленькими капличками, які, у кращому випадку, прибудовані до основної будівлі лікарні, але частіше займають одну чи дві кімнати на одному з поверхів закладу", - пояснив Давиденко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ