Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49a3faa787375/
Українська правда
Київ

З 1 березня метро почне економити на поїздах і людях?

24.02.2009  15:40


Фото www.bilety-na-poezd.com
У Блоці Кличка заявляють, що метрополітен переходить в режим жорсткої економії.

"З 1 березня працівники підприємства  переходять на неповний робочий день, в приміщеннях встановлять мінімальні температурні рівні, людям заборонять грітися опалювальними приладами та інше. Але головне - зменшать "розміри руху поїздів" та скоротять ремонтні витрати", йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.  

Згідно з наказом начальника метрополітену Петра Мірошникова "Про першочергові заходи по запобіганню наслідків фінансової кризи", витрати на матеріали, комплектуючі, запасні частини буде зменшено до 50 %, окремим розпорядженням керівництва буде зменшено розмір рух поїздів, а витрати на оплату праці зменшаться на 25%.          

За словами депутатів, при  збільшенні тарифів в 4 рази, влада обіцяла підвищити зарплати працівникам метрополітену, покращити якість комфорту та безпеки пасажирів. Як виявилось -  зарплати робітникам скорочують, а у бюджеті -2009 не передбачено достатнього фінансування метро та "Київпастрансу" на проїзд малозабезпечених.

Бюджетом-2009 на потреби "Київпастранс" та метрополітену передбачено 66 мільйонів гривень, замість заявлених ними 153 мільйонів. Разом з тим, на евакуатори та блокіратори, які поза законом, передбачено 40 мільйонів.

"Такий неефективний перерозподіл коштів призведе до чергового фінансового колапсу транспортників.  Влада при ухваленні бюджету має оцінити реальний стан речей у транспортній галузі та прийняти реальні цифри для життєдіяльності галузі, аби в середині року знову не залазити в кишені киян", йдеться в повідомленні

Депутати Блоку Кличка вимагають негайного аудиту використання бюджетних коштів підприємством та реального бюджету на 2009 рік.

Крім того, джерело "Української правди" в "Київському метрополітені" повідомило, що на минулому тижні відбулася нарада у Мірошникова за участю голів профсоюзів і начальників служб.

Начальник підземки, посилаючись на те, що з листопада 2008 року не отримує гроші за перевезення пільговиків, запропонував ввести антикризові заходи.

Зокрема, скоротити кількість поїздів, зменшити кількість планових ремонтів рухомого складу, скоротити роботу ескалаторів, перевести працівників на 4-денний робочий тиждень та інше.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.