Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49a3be608af38/
Українська правда
Київ

У Черновецького кажуть, що без евакуаторів – просто біда

24.02.2009  10:31

У Київській міській адміністрації стверджують, що у столиці побільшало випадків, коли пожежні машини та машини швидкої допомоги не змогли вчасно прибути на місце виклику через неправильно припарковані автомобілі.

За словами керівника Служби допомоги мера киянам Наталії Данько, останнім часом значно збільшилась кількість звернень до Call-центру щодо неправильно припаркованих автомобілів. Крім того, почастішали випадки, коли комунальні служби не можуть дістатися до каналізаційних люків через покинуті автомобілі.

"Раніше всі звернення до  Call-центру стосовно неправильного паркування оперативно передавалися до КП "Київтранспарксервіс", які вживали негайних заходів для вирішення проблеми.  Наразі, коли евакуацію авто заборонили, профільні служби столичної влади не мають можливості оперативно реагувати на подібні звернення киян", - сказала Данько.

За інформацією Call-центру, останнім часом близько 50 мешканців заявили про неправильно припарковані автомобілі на прибудинкових територіях, які заважають під'їзду швидкої допомоги та пожежних машин.

"На жаль, заборона роботи евакуаторів забрала у нас можливість реагувати на ці звернення. Адже, лише евакуатори здатні вирішити проблему, наприклад, забезпечення під'їзду машини швидкої допомоги до житлового будинку. Коли працювали евакуатори, водії уважніше ставилися до вибору місця парковки", - сказала директор КП "Київтранспарксервіс" Олена Поліщук.

Ще декілька звернень стосувалися парковки у недозволених знаками місцях, або на зупинках громадського транспорту.

Багато скарг мешканців надходять і на адресу водіїв, що паркують машини у зонах відпочинку. Один із заявників поскаржився на те, що у парку по вул. Данькевича водії паркують власні автомобілі, які заважають вільно пересуватись по парку та відпочивати.

Загалом, за словами Данько, останнім часом до Call-центру надійшло близько 400 звернень з проханням посилити контроль за залишеними автомобілями в недозволених місцях. Фактично, тепер ці 400 заявників залишаться без відповіді, повідомляє прес-служба КМДА.

Як відомо, раніше перший заступник мера Ірена Кільчицька заявляла, що "Київтранспарксервіс" зупинив евакуацію автомобілів, припаркованих з порушенням правил дорожнього руху.

За її словами, таким чином Київська адміністрація виконала рішення Кабміну щодо евакуаторів.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.