Прокуратура опротестувала комунальні тарифи для населення


Київська прокуратура опротестувала розпорядження Київської адміністрації про підвищення тарифів на теплову енергію, послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для населення.

Як повідомили у прес-службі прокуратури, перевірка засвідчила, що даними розпорядженнями встановлено та погоджено тарифи, які застосовуються для населення взагалі та окремо - для категорій малозабезпечених верств.

Це, фактично, повторює забезпечені чинним законодавством та надані державою соціальні гарантії для громадян, які мають недостатній для оплати таких послуг рівень доходу.

Тому намір міської влади певним чином зменшити розмір оплати за житлово-комунальні послуги для окремих категорій мешканців, суперечить діючому законодавству.

Крім цього, розпорядженнями мерії погоджено тарифи на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води без узгодження з Державною інспекцією з контролю за цінами в Києві.

Вказані розпорядження столичної влади не зареєстровані та опубліковані з порушенням місячного терміну.

До того ж, розпорядження КМДА не лише зареєстровані та опубліковані з порушеннями, а й не погоджені з Державним комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва в Києві.

Як відомо, з 1 лютого у Києві розпочато поетапне підвищення тарифів для населення за житлово-комунальні послуги та послуги за утримання будинків. Згідно з розпорядженнями мера ціни на компослуги зросли у 1,5 - 3 рази. Наступний етап підвищення тарифів мав відбутися з 1 квітня 2009 року.

Крім того,  дія розпоряджень мера Києва Леоніда Черновецького щодо підвищення тарифів на компослуги для населення з 1 лютого була зупинена Шевченківським районним судом.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ