Регіонали вимагають від ТРК "Київ" припинити транслювати "Посольство Боже"


Київська організація Партії регіонів звернулася з відкритим листом до в. о. директора ДКП ТРК "Київ" Джангірова Д.Г. щодо порушення телеканалом чинного законодавства.

"Останнім часом ефір телеканалу "Київ", котрий є комунальним засобом масової інформації, заполонили виступи пастора "Посольства Божого" Сандея Аделаджи з проповідями та дискусіями на релігійні теми. Таке превалююче висвітлення є порушенням чинного законодавства", йдеться в листі.

Зокрема, на думку регіоналів, ТРК "Київ" порушує статті 11 Конституції про те, що держава сприяє консолідації та розвиткові української нації, її історичної свідомості, традицій і культури, а також розвиткові етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності всіх корінних народів і національних меншин України.

Крім того, статтю 35 Конституції, яка гарантує, що кожен  має право на свободу світогляду і віросповідання.

"Не допускається використання телерадіоорганізацій для пропаганди винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження", йдеться в листі.

За словами депутатів, у Києві мешкають представники різних релігійних конфесій, більшість з яких є прихильниками православної релігії.

Тому  Партії регіонів вимагає від дирекції ТРК "Київ" забезпечити рівний доступ до ефіру представникам різних релігійних конфесій, провести зустрічі з представниками різних релігійних конфесій з метою напрацювання формату взаємовідносин.

А також в термін до 3 березня 2009 року скласти графік виступів в ефірі ТРК "Київ" представників різних релігійних конфесій і опублікувати його в комунальних засобах масової інформації до 10 березня 2009 року.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ