Київ отримає 3 станції метро до Дня незалежності?


Компанія "Київметробуд" допускає відкриття споруджуваної ділянки Куренівсько-Червоноармійської лінії метро від станції "Либідська" убік житлового масиву Теремки у серпні, якщо буде достатнє фінансування на його добудування.

Про це заявив гендиректор компанії Володимир Петренко, повідомляють "Українські новини".

"Я вважаю, що на День Незалежності (24 серпня) можна на гарному рівні зробити цю пускову ділянку", - сказав Петренко.

За йогос ловами, будівельні роботи на цій ділянці проводяться в мінімальному обсязі через відсутність коштів у КП "Київський метрополітен".

Петренко додав, що на добудування ділянки необхідно 250 мільйонів гривень без урахування боргу "Київського метрополітену" у розмірі 189 мільйонів гривень за роботи, виконані в 2008 році.

На даний момент усі 3 станції готові на 95-97%.

Петренко розповів, що має інформацію про бажання Київської міської державної адміністрації розділити виконання гірничопрохідних робіт від комплексу спеціальних і монтажних робіт. Такий поділ, на його думку, зруйнує відпрацьовану компанією протягом багатьох років схему будівництва метро й спричинить затягування завершення робіт на ділянці.

Гендиректор нагадав, що КМДА повинна прийняти принципове рішення щодо продовження будівництва метро від станції "Васильківської" убік Одеської площі. Адже 2 тунелепрохідні комплекси, що перебувають на "Васильківській", можуть бути відразу спрямовані убік Одеської площі, а їхній демонтаж і витягування на поверхню буде нелогічним.

Як відомо, раніше "Київметробуд" просив "Київський метрополітен" визначитися й повідомити його про перспективи фінансування або намір законсервувати будівництво метро від "Либідської" до "Васильківської".

У липні 2005 року "Київметробуд" почав будівництво ділянки метро від "Либідської" убік Теремків. На цій ділянці будуються 3,8 км лінії метро з 3 станціями: "Деміївська", "Голосіївська" й "Васильківська".

Глибина споруджуваної ділянки становитиме 20-30 м, а товщина ґрунту над тунелем буде від 6 до 14 м.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ