Луценко закликав киян "стукачити" на Черновецького


Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликає киян активніше звертатися до міліції у разі тиску на них з боку міських чиновників.

Про це йдеться в зверненні Луценка, повідомляють "Українські новини".

"Я закликаю киян активніше відстоювати свої права, а у разі сваволі й тиску з боку київських чиновників - негайно звертатися по допомогу до міліції", - сказано в зверненні.

Луценко переконаний, що  такі звернення необхідні у разі введення мером Києва Леонідом Черновецьким різних платних послуг для наповнення міського бюджету.

На думку міністра, введення плати за в'їзд на цвинтарі, за медичні послуги, за в'їзд у Київ незареєстрованних машин, за встановлення супутникових антен і кондиціонерів є незаконним.

За словами Луценка, начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Віталія Ярема доручив підрозділам управління перевірити, чи стягується плата за зазначені послуги. Якщо такі факти підтвердяться, міліція затримуватиме виконавців. 

Як відомо, у грудні 2008 року столична влада заявила про бажання ввести плату за медичні послуги, після чого оприлюднила кілька проектів своїх розпоряджень із тарифами.

Згодом Київська міська адміністрація ввела додаткові платні послуги, що надаються комунальними ЖЕКами, і встановила тарифи на них.

З 1 лютого у Києві на 50% зросли тарифи для населення за житлово-комунальні послуги та послуги за утримання будинків.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ